Wie zijn we en wat doen we?

Waarom werken met Motiv?

  • We beschikken over een uitgebreid aanbod aan oplossingen in uiteenlopende toepassingsgebieden en evolueren steeds mee met de laatste ontwikkelingen op de markt.
  • Door onze nauwe verbondenheid met Matthys Group kunnen wij totaalprojecten uitvoeren waarbij we zowel het elektrische als mechanische aspect voor onze rekening nemen.
  • We denken steeds met u mee en via een open communicatie zoeken we samen naar de beste oplossing.
  • We stellen ons flexibel op en houden rekening met uw specifieke wensen en werkwijze.
  • Ons divers team van gekwalificeerde medewerkers draagt kwaliteit hoog in het vaandel.
  • Met onze jarenlange ervaring en knowhow zijn we een betrouwbare partner en gaan we voor klantenrelaties op lange termijn.
  • We voeren onze projecten volledig zélf uit, van elektrisch ontwerp tot installatie en dienst na verkoop. Op deze manier kunnen wij u een optimale doorloop van uw project garanderen.

Hoe het allemaal begon...

Motiv is op 1 juli 2018 ontstaan uit de fusie van Evilo met Elektro Industrie Van de Velde en maakt deel uit van Matthys Group.

Bobijnmolen Evilo

Evilo

Evilo werd opgericht in 1927 door Emiel Villays, wonende te Otegem, vanwaar de naam E(miel) VIL(lays) O(tegem).

Tijdens de jaren ’80 en ’90 was Evilo de eerste machinebouwer die de volgende automatisaties voor de textielwereld in de markt zette: bobijnmolens met automatische wissels, Contractwinders voor automatisch spoelen op lengte, volledig geautomatiseerde plakmachines en volledig geautomatiseerde tapijtconfectielijnen.

A company of Matthys Group

Samenwerking met Matthys Group

In 2003 werd Evilo onderdeel van Matthys Group en zette zijn groeiverhaal succesvol verder. De machines met het merk Evilo worden op vandaag verkocht door zusterbedrijf Matthys. De sterke elektrische afdeling van Evilo bundelde de krachten met Elektro Industrie Van de Velde.

Gebouw Van de Velde

Van de Velde

Elektro Industrie Van de Velde werd op zijn beurt opgericht in 1974 door Michel Van de Velde. Sinds de begindagen werkte Van de Velde zeer nauw samen met Matthys. In 1994 kwam zoon Christophe in de zaak om samen met zijn vader het bedrijf te runnen.

De onderneming spitste zich oorspronkelijk toe op algemene elektriciteitswerken, zowel in de particuliere als in de industriële sector. Doorheen de jaren is de focus van Van de Velde sterk geëvolueerd naar automatisering voor de industrie.

Fusie Motiv

Fusie Evilo & Van de Velde

De fusie tussen Evilo en Elektro Industrie Van de Velde leidde in 2018 tot het ontstaan van Motiv. De jarenlange ervaring en knowhow van beide bedrijven maakt van Motiv een sterke partner voor uw uitdagingen op vlak van industriële automatisering. Motiv maakt eveneens deel uit van Matthys Group.